Openbaar vervoer

In Tromsø en daarrond kan je gebruik maken van het Troms fylkestraffik.
Als je goed te been bent is er echter geen enkele noodzaak om dit openbaar vervoer vaak te gebruiken, want in Tromsø zelf kan je eenvoudig te voet gaan.

Enkel ticket: 50 NOK.
Enkel ticket on-line: 36 NOK.
24u ticket: 100 NOK.

Kijk zeker ook eens op deze pagina voor aangepaste prijsinformatie.

 

Luchthavenvervoer

Handig om te weten is hoe je van de luchthaven naar het centrum gaat. Er zijn twee mogelijkheden. Of wel neem je de hierboven beschreven fylkestraffik ofwel neem je de iets regelmatigere Flybussen.

Fylkestraffik
Voor het openbaar vervoer moet je even stappen. Op ongeveer honderd à tweehonderd meter vanuit de hoofdingang van de luchthaven zie je ongetwijfeld mensen aan een bushokje wachten. Dit is ook meteen de opstapplaats voor de bus die je naar het centrum brengt.

Enkel ticket: 50 NOK.
Retour ticket: 100 NOK. (Twee enkele tickets noodzakelijk)

 

Flybussen

De Flybussen worden door luchtvaartmaatschappij SAS geregeld en komen perfect in overeenstemming met hun vluchten. Elke twintig minuten is er een nieuwe bus. Je hoeft dus bijna nooit te wachten.
Er zijn verschillende stops waar je kan afstappen. De Scandic Ishavshotel stop ligt pal in het centrum.

Meer info vind je op hun website. Tickets kan je via de app bestellen (maar deze is niet optimaal…) maar kunnen ook eenvoudig op de bus zelf of in de luchthaven worden aangeschaft. Cash of betaalkaarten (maestro, visa, mastercard) worden geaccepteerd.

Enkel ticket: 90 NOK.
Retour ticket: 140 NOK.

 

Check Out Sam | Travel guide, blog and info.